Хранене

DSC_8678 Освен кристално чисто море и прекрасни плажове, остров Амулиани предлага на своите посетители и вкусна кухня.  Риболовът заедно с туризма е основното препитание на местните жители. Таверните (разположени както в селището, така и около някои от плажовете като Аликес, Св. Георги и Мегали Аммос)  предлагат пресни морски деликатеси и традиционни готвени ястия, които с чаша узо и няколко мезета ще ви накарат да усетите уникалността на гръцката кухня. За любителите на бързото хранене в селището има няколко заведения за гироси и 3 пицарии. От лято 2014 отвори и заведение за готвени домашни ястия (Amelliti) – мусака, мляко с ориз, макарони, сърми и т.н.  А сладкарниците и фурните с топли закуси и хляб още повече ще ви накарат да се върнете отново.

Любителите на хубавата кухня могат да посетят Амулиани по време на редица събития (MOUNT ATHOS AREA KOUZINA), представящи традиционните ястия на острова.

Някои от ресторантите, които може да посетите по време на престоя си:

Таверна Сарандос: Намира се на плаж Свети Георги на 2 км от селището, където можете да опитате традиционна гръцка кухня и вкусна прясна риба. sarandos8 Таверна Мегали Аммос: Намира се на едноименния плаж и освен прясно уловена риба предлага и превъзходна гледка към Урануполи и морето. megali_ammos_taverna Таверна Дзанис: Историята й започва още от 1920 г., когато Хиотис Дзанис – бежанец от малоазийските гърци, идвайки на острова, отваря малко кафене. С течение на годините кафенето се разраства и превръща в добре познатата днес таверна “Дзанис” (намира се на малкото пристанище в селото), където се предлага прясно уловена риба и готвени ястия. Салонът събира 150 човека и е подходящ за организиране на събития. tzanis

ЗАПИТВАНЕ

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

2+3=?